VERSE 1
Kralin elleri nasir ve yelleri soguk günün ve belleri kirik dünün ve gözleri donuk çocuk ve selleri yikar evim, duvarlarim buruk içim ve pilleri bitik kalplerin yönleri kayip ara. Yillatilmis senelerin nöbetçileri degil miyiz? Gardiyan da bendim, hakimin de kendisi ve hapse teslim edilen huzurun girtlagini ben kestim, katil oldum sirretinden müebbetim hürriyete!...Bu kül tablasi kaçinci kez yatti sigara altina?, söyle her nefeste kaç adim yanastim tahtima? Neferin nefesi manevi ve her maneviyatta cesareti sakladin ve cebine tiktin. Bikiktin, halden anlamazlar ordusuyla ayni yere tikiktin ah!... Sancilarina karsi sen yikiktin, hep bakiktin akibetine dürbünle, sürgüne kakiktin, analiz her bedende ayri ruhtu,sen kayiptin!... Evvelindir mahremin ve örtü örttüm üstüne ve Tanri, sanri çekti gözüne bir kalemde gelecek ekti. Körpe kalbim zorba düstü, torba doldu bin yalanla kin üsüstü, din bozuldu, hin doluydu tin hududu bin biçakla harp yasandi, sin gömüldü in içine, yarami tuzla sivadi her melek ve bin (sagopa)çile, gözümün içine igneler batirdi bu felek. Analiz ettim her günahta bir kelek, not aldim (red) not edildi, özrü diledim reddedildi, yasadim yanildim resmedildi, günahin payini buldum.

KORO
Analiz ettim kimler arkasinda kinler ve inlerin karanliginda günesi kim bekler ve geride kalan o dünler kime gülümser? Kime iyimser? Kime kötümser? Yarinin bugünden çikari ne?
Ve analiz ettim her duada gerçegin bir payini buldum, kudretinde puslu kisilik ayıplari ve düsene tekme atan o insan kayiplari, çikara dayali, pahali zamanin harcanisi. Bugünün yarindan çikari ne?

Anlamakti zor olan ki kolaya kaçmak alinmakti herseye. Ben asli buldum, yasli kalbin pasli kör durumda ilaci oldum. Hep kiraci kaldim verilen her degerde hanci durdum, yikilan her güvende yolcu düstüm, üsüdüm yalnizlarda, yildizimla karaya düstüm,sanci buldum, yankilandi bin acimda her sesim ve analiz ettim. Kimsesizdi ruhum ki; kimselerdi, kimsesizler hilesizdi tüm görüntüler ve her seferde gerçegin bir payini buldum. Yorgun oldum, sorgum bitti, durdum baktim yagma etti Tanri tüm ganimetleri, riya rüyalar anlatildi geregi yoktu. Martavalla avunan oldu insanoglu, çukura gömdü arzularini, tüm günahlariyla onure etti yalnızlar da garibe düştü. Ayak yürür,atar yürek, zaman çatar gömer kürek ve her bilek düser yere. Okka yüzlüm yara bere, korku bir tüfek ufak tefek, felekse avci gözü pek, analiz ettim,sen tek,hep yek!...


Burada yer alan videolar YouTube üzerinden anlık olarak alınmaktadır. YouTube üzerinden kaldırıldığında buradan da otomatik olarak kaldırılacaktır. Özel olarak kaldırılmasını istediğiniz içerik varsa bize bilgi@sarkisozleri.bbs.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Diğer Şarkıları

Tüm hakları saklıdır © 2011 - 2024

Bu sitede yayınlanan şarkılar bilgi vermek amaçlıdır.